София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Съдът скри подпалвача от Ихтиман

Лицето остава зад решетките с постоянна мярка “задържане под стража”
пропускане

Съдът скри подпалвача от Ихтиман

Лицето остава зад решетките с постоянна мярка “задържане под стража”

4 месецаПравосъдие 209 Златина Петкова


Мярката за неотклонение на заловения за палежа на дома адвокат Ирен Савова в Ихтиман мина под пълно информационно затъмнение, както спрямо медиите, така и спрямо потърпевшите.  Свидетели, потърпевши, адвокати и журналисти останаха в коридора на Районния съд в Ихтиман, без да разберат в кой момент съдийския състав е провел заседанието.

По този начин никой от присъстващите не успя да види лицето заподозрения, като според потърпевшите именно такава е била идеята, за да не бъде разпознат.

Всички присъстващи коментираха, че за първи път присъстват на толкова тайно дело. Малко по-късно стана ясно стана ясни, че задържаният остава зад решетките за постоянно и беше извед

Пред " Евроком" говори и един от свидетелите по делата срещу бизнесдамата Искра Капаноглу, за която адвокат Ирен Савова се съмнява, че е поръчител на палежа. Свидетелят е преживял три палежа на свое имущество и побой, като му било казано да не дава показания срещу Капаноглу.

Припомняме, че къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман беше подпалена на 15 януари.  В пожара изгоря голяма част от от покрива на къщата и втория етаж. Полицията залови преди два дни 34-годишен криминално проявено лице по случая.