София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Севлиевски: Цените на тока зависят от начина, по който гласуваме

Според него, ако има „сръчен министър” е възможно да се направи така, че цените у нас да спаднат
14 сИкономика 425 Николай Парашкевов

„Цените на това зависят от начина ни на гласуване. Ако гласуваме рационално, ще изберем министри и депутати, които ще намерят бързо решение на тази енергийна криза. Проблемът все пак не е вътрешен, а е в цяла Европа”, това заяви бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски пред NOVA.

Според него, ако има „сръчен министър” е възможно да се направи така, че цените у нас да бъдат облекчени.

„Важните въпроси за нас са дали имаме достатъчно капацитет, в какво състояние са мощностите ни и какво можем да покрием с тях. Тези въпроси обаче не се обсъждат”, заяви Севлиевски.

„Проектът за Белене е направен преди 15 години. Идеята беше да се реализира проект с участието на Русия, Европа и САЩ. Ако сега имахме два реактора щеше да е по-добре при всички положения”, добавя той.

„Трябва ясно да си дадем сметка къде живеем. Процентът на ваксинация е нисък, защото не сме положили усилия. Това ще е годината на забитите ковчези”, така Севлиевски коментира здравната криза у нас.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!