София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Силвия Кацарова: По времето на комунизма пълнехме летните театри

Не ходя на фризьор, сама си направих прическата преди предаването", сподели тя
3 мОбщество 2406

Силвия Кацарова се върна с носталгия към социализма. Вокалистката на LZ се оплака от стотинките, които получава от авторски права. "При две работещи радиа взимах 4-5000 лв. от авторски права, а сега не мога да получа и 100 лв. По времето на комунизма пълнехме летните театри и държавата печелеше от нас по 5-6000 лв. А сега пенсията ми е 300 лв. Не мога да се включа в програмата за надбавки. По онова време нямаше как да не си плащаш данъците, освен ако "Концертна дирекция" не е правила някакви шашми", коментира Кацарова пред БНТ.

"Нямаше да се унижаваме и да искаме помощи, ако беше уреден въпросът с авторските права. Аз пея в телевизионни програми, но не взимам средства от там. Мюзикаутор си взима своето, а с 30% публика на концерт по време на пандемия... Какво остава за нас? Плащала съм на свои музиканти от джоба си за провалени концерти. Не ходя на фризьор, сама си направих прическата преди предаването", сподели Кацарова.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!