София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Симеон Славчев: Партия МИР ще бъде изненадата на тези избори

Политическата сила внесе 3430 подписа в ЦИК за участие в парламентарните избори
3 мЕвроком 1024

“МИР ще бъде изненадата на тези избори и със своя морал, инициативност и родолюбие ще наложим нов модел на правене на политика и взаимоотношения в българското общество”, това каза председателят на ПП МИР Симеон Славчев след като внесе в ЦИК 3430 подписа на български граждани, подкрепящи участието на партията в предстоящите парламентарни избори.

Славчев подчерта, че зад партия МИР стои интелектуалния потенциал на българската нация, чрез който се формират политиките, приоритетите, програма и платформа на партията.

“МИР коренно се различава от всички партии на статуквото и доказателство за това са нашите приоритети и конкретни предложения. Ние предлагам социално-пазарно стопанство като икономическа основа на българското общество. Само чрез този доказан немски модел ще успеем да измъкнем България от сегашната криза и безизходица и ще превърнем родината в силна социална и индустриална държава с работеща икономика”, това каза още Симеон Славчев. Той допълни, че ПП МИР предлага икономическия, социалния и политическия живот в България да се изградят на ново, както и да се приеме Закон за социалното изравняване.

Партия МИР предлага още в Конституцията на България, както и в законовите и подзаконовите актове да се регламентира, че заемането на управленски позиции в държавата се осъществява само по строго определени правила, които задължават партиите, спечелили парламентарни и местни избори да издигат единствено кандидати, преминали през конкурси.

Според МИР в България трябва да се въведе Система за стандарти за качеството на мениджмънта в държавното управление – GIMS 100  (Government Institutes Management Standards) по аналогия на системата ISO 9000.

„След добрите резултати на последните местни избори, които МИР само за два месеца след своята регистрация постигна, сега си поставяме за цел партията да влезе в парламента. За нас политиката и властта не са самоцел, а механизъм за решаването на проблемите на България и българското общество и с нашия личен пример ежедневно го доказваме“, това каза още лидерът на ПП МИР Симеон Славчев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!