София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Симеонов: Ако следващият парламент не сформира правителство, ще го изгонят с камъни

Според него трябва да спре междуинституционалната война
1 мПолитика 1593

На първо място нашата коалиция от трите партии поставяме търсенето на национално единение и преустановяването на противопоставянето на институциите - междуинситуционната война, от която България страда в момента. При следващото Народно събрание, ако то не формира правителство, ще бъде изгонено с камъни. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по бТВ.

Той коментира и основанията за обединението на НФСБ, ВМРО и „ВОЛЯ“, като отрече да има генерални противопоставяния между лидерите им.

„Ако това беше отчаяна коалиция, ние щяхме отчаяно да се вкопчим в листите и да претендираме да водим по две листи – говоря за лидерите. Самият акт на оттегляне на лидерите от партиите, и то не на един лидер, а на три, мисля, че е ново и уникално явление в 30-годишната история на България. Има ли друга коалиция или партия, при които лидерът да се оттегли? Не. Точно с това оттегляне ние лишаваме от аргумент нашите врагове, които се опитват да търсят в личните противопоставяния в годините някаква липса на принципност.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!