София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Синът на Йоско Костинбродския получи 8 години затвор

Той е ръководил организирана престъпна група и е извършил приготовления за убийства
1 мЕвроком 457

VI състав на Специализирания наказателен съд обяви присъдата си по НОХД № 195/2019г., като призна подсъдимите за виновни, както следва:

Петко Стоянов беше признат за виновен за това, че в съучастие с Иван Йосифов извършили приготовления за убийства, за което му беше наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от четири години, при строг режим.

Иван Йосифов получи наказание от общо 8 години „Лишаване от свобода“ при строг режим на изтърпяване за това, че ръководил организирана престъпна група, създадена с цел да върши съгласувано в страната или чужбина престъпления, за които е предвидено наказание лишаване от свобода повече от три години, както и за това, че като извършител, в съучастие с  Петко Стоянов, извършили приготовления за убийства.

Борислав Йоневски и Васил Стоянов бяха осъдени на по пет години „Лишаване от свобода“, а Борислав Алексиев и Валери Владов получиха наказание от по четири години  за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

Красимир Петров беше оправдан за повдигнатото му обвинение за участие в организирана престъпна група с ръководители и участници горепосочените подсъдими лица.

Стефан Гевгелийски получи наказание в размер на пет години „Лишаване от свобода“ с изтърпяване при строг режим, за това, че подбуждал Иван Йосифов и Петко Стоянов към извършване на убийства, като беше оправдан за това да е участвал в организирана престъпна група.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в петнадесетдневен срок от днес пред АпСпНС.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!