София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Слави Ангелов: На 10 юли полицаите са имали заповед да не ползват палки

Според него няма сериозна проверка по случая с полицейското насилие
2 мКрими 497

"Аз направих паралел с един случай от 1995 г., когато държавата реагира много по-адекватно. Тогава в районно управление е пребит до смърт млад мъж. Тогава шефът на Столичната полиция не скри случая, а извика журналистите и разказа какво е станало. Петима от полицаите бяха осъдени. Сега няма сериозна проверка по случая", каза главният редактор на в-к "168 часа" Слави Ангелов по Нова телевизия по повод кадрите с насилието, упражнено от служители на реда спрямо демонстриращи.

Добави още, че последствията след извършените проверки по казуса с полицейското насилие са, че Антон Златанов, който беше директор на Столичната полиция, е понижен в длъжност.

Той е определен за виновник за всичко, което се случи на протестите миналата година и по специално на 10 юли, но според информация на журналиста във въпросната вечер полицаите са имали нареждане да не ползват помощни средства. На записите се вижда обаче, че някои от тях включват в действие палките си.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!