София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

След като го блокираха в Twitter: Тръмп обмисля да създаде собствена социална мрежа

„Twitter отива все по-далеч в ограничаването на свободата на словото”
14 сПолитика 1139 Боряна Райчева

Действащият президент на САЩ, републиканецът Доналд Тръмп, обяви, че обмисля да създаде своя собствена алтернатива на платформата Twitter, след като личната му страница беше блокирана от администрацията на тази социална мрежа. Американският лидер публикува съответните съобщения на официалната страница в Twitter, но те незабавно бяха премахнати от модераторите.

По-късно неговите думи бяха разпространени и от пресслужбата на Белия дом. „Както казах отдавна, Twitter отива все по-далеч в ограничаването на свободата на словото, а днес служителите на Twitter се координираха с демократи и радикални левичари и премахнаха страницата ми от платформата си, за да заглушат мен и вас, 75 милиона прекрасни патриоти който гласува за мен “, написа Тръмп.

"Предсказах, че това ще се случи. Водим преговори с различни други сайтове, скоро ще направим важно съобщение, а също така обмисляме създаването на наша собствена платформа в близко бъдеще. Няма да останем мълчаливи!" - каза настоящият ръководител на Белия дом.