София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

След смъртта на 16-годишния Людмил: Поставят датчици на шахтите в София

Датчикът ще сигнализира при отварянето на шахтата и ще се вижда локацията
2 мЕвроком 182

На всички шахти на територията на Столична община ще се поставят датчици, за да се контролира отварянето и да се проследява кой, какво прави. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова на пресконференция днес.

Целта е да има контрол над съоръженията през, които минават кабели за електрозахранване, трасета на експлоатационни дружества и телекоми. Датчикът ще сигнализира при отварянето на шахтата и ще се вижда локацията.

Шахтите ще бъдат денонощно под контрол. На територията на Столична община има около 4000. Някои от тях, на "Анализ и управление на трафика" и захранващи светофарни уредби, вече имат поставени устройства. Съвсем скоро ще започне монтирането и на другите.

Датчиците се осигурят пълен контрол и няма да се допуска отново нарушението, каквото е прекарването на незаконен захранващ кабел за електроенергия към незаконен обект - в двора на МУ-София. Именно този кабел уби в неделя, 14 февруари т. г. 16-годишния Людмил на бул. "Ив. Евстатиев Гешов" пред болница "Св. Иван Рилски".

От прокуратурата са иззели записи от всички камери в зоната, включително и от тези на Столична община.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!