София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Собственици на заведения: Не сме съгласни да сме изкупителна жертва на пандемията

Това стана известно от пресконференция на Конфедерацията на туристическия бизнес
2 чЕвроком 548

Сдружение на заведенията в България не сме съгласни и не сме доволни за тези 24 лева, които . Искаме да бъдат обезщетени и собствениците на обекти, които ще са затворени. Тези затворени обекти не го правят по сТобствено желание, а защото така им е наредено. Винаги сме апелирали нашите служители да спазват мерките", коментире председателят на сдружението Емил Коларов.

"Ние сдруженията ще настояваме да се търсят 80% от заплатите на служителите като компенсация. С тези 24 лева не смятаме, че нашите служители ще могат да изкарат декември, защото вие знаете, че през зимата сметките са по-високи, има и празници", допълни Паулин Петров от Българската асоциация на заведенията.

Днес се проведе първата пресконференция на Конфедерация на Българския Туристически Бизнес с председател доц. Румен Драганов.

Сред учредителите са Сдружение „Българско конгресно бюро- БКБ“, на което НДК е ротационен председател, Сдружение „Българска асоциация на заведенията“, Сдружение „Сдружение на заведенията в България“, Сдружение „Български туристически съюз“, Сдружение „Българска туристическа камара“ и Сдружение „Национален борд по туризъм“.