София 22 °C
Велико Търново 25 °C
Пловдив 23 °C
Варна 24 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

София празнува

По този повод общинските музеи и столичният зоопарк ще работят с вход свободен
пропускане

София празнува

По този повод общинските музеи и столичният зоопарк ще работят с вход свободен

24 чОбщество 160 Златина Петкова


София чества своя празник в деня, в който православната ни църква чества деня на  Вяра, Надежда, Любов и майка им София. За жителите и гостите на най-големия град в България са предвидени редица тържествени церемонии и многобройни културни събития по повод деня.

На 17-и септември  общинските музеи и столичният зоопарк ще работят с вход свободен. С безплатен достъп за посетителите ще са Регионален исторически музей – София, музеят под базиликата „Света София“, парк-музей „Врана“, както и Софийска градска художествена галерия.

В историческия музей гражданите и гостите на София ще могат да разгледат както постоянната експозиция, така също и пет изложби и монетното съкровище от площад „Света Неделя“.

Празничното настроение продължава със стрийт трикинг, DJ пърформанс, фокуси, музикални импровизации с духови и струнни инструменти и театър на движението във флашмоб културния проект, организиран от студентското сдружение в обществена полза "Национален център за иновации и дигитални изкуства".

Мотриса от новия трети метродиаметър ще бъде „подобрена“ с озвучаване, художествено осветление, брандинг и украса, както и изпълнена с млади артисти в две части - от 12:00 ч. до 15:00 ч. и от 20:00 до 22:30 ч. Подземният влак ще се движи по разписание в третия метродиаметър и на пръв поглед нищо няма да издава, че нещо различно ще се случи. На пероните обаче пътниците ще се озоват буквално в „друго измерение“.