София 32 °C София 32°C - ясно небе Велико Търново 33 °C Велико Търново 33°C - предимно ясно Пловдив 36 °C Пловдив 36°C - разкъсана облачност Варна 28 °C Варна 28°C - ясно небе Бургас 29 °C Бургас 29°C - предимно ясно

Старт на 32-рите олимпийски игри

В 14:00 часа българско време Олмипиадата започва със скромна церемония и на дистанция
2 мСпортни 183 Антоанета Начева

 В 14:00 часа българско време официално ще бъдат открити 29-те Летни олимпийски игри в японската столица Токио. За първи път в историята на модерните Игри церемонията по откриването ще протече без присъствието на публика, какъвто ще е и случаят на всички състезания от програмата на Токио 2020, като причината затова е пандемията от коронавирус.

Именно заради нея Игрите бяха отложени с една година и по този начин те стават първите в историята, които ще се проведат в нечетна година. Основното опасение на домакините остава здравето на атлетите, съдиите и другите официални лица. Токио ще бъде под извънредно положение и по време на двуседмичната надпревара от 23 юли до 8 август. В последните дни броят на заразени с коронавирус в Олимпийското село се повишиха, което създава още притеснения. Публичното мнение за Олимпиадата не беше от най-положителните – по-голямата част от местното население бе или за ново отлагане, или за отмяна на Игрите.

Въпреки всичките перипетии Игрите започват днес, макар и с година закъснение и при закрити врати.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!