София 28 °C София 28°C - ясно небе Велико Търново 29 °C Велико Търново 29°C - ясно небе Пловдив 33 °C Пловдив 33°C - ясно небе Варна 32 °C Варна 32°C - ясно небе Бургас 31 °C Бургас 31°C - ясно небе

Стефан Янев и Зоран Заев с първи коментари след срещата си

Основната точка е европейската перспектива за РСМ
1 месецПолитика 7

Като съседи, добри приятели и братски народи имаме нужда от постоянна комуникация - най-вече в интерес на нашите народи и на региона като цяло. Това заяви премиерът в служебния кабинет Стефан Янев след срещата си с премиера на РСМ Зоран Заев. 

Основната точка е европейската перспектива за РСМ и възможността за присъединяване към ЕС. Политиката на България е неотклонна и неизменна през всички години. Твърдо подкрепяме перспективата на Северна Македония и Албания по пътя към тяхното присъединяване към европейското семейство. В момента имаме прозорец на възможност да работим по нерешените въпроси по отношение на договора за сътрудничество и добросъседство, посочи Янев, като допълни, че всичко това трябва да е в рамките на правилата и на диалога.

Трябва да намерим общо решение. Ако сме отговорни политици, това е нашата отговорност да намерим правилното решение, каза от своя страна Зоран Заев. Работим заедно, разговаряме за решение, каза от своя страна Заев. 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!