София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Столични ученици раздават прегръдки

Поводът - Международният ден на прегръдката

Столични ученици раздават прегръдки

Поводът - Международният ден на прегръдката

4 месецаЛюбопитно 17 Златина Петкова


В Международния ден на прегръдката, за поредна година учениците от столичната професионална гимназия „Александър Попов” ще раздават този вид нежност на случайни минувачи.

Инициативата е традиционна за възпитаниците на учебното заведение, като денс тя ще стартира в 12:00 часа от двора на училището им и ще премине през почти целия център на столицата.

Желаещите да получат сгряваща прегръдка могат да се разходят в този час около метростанция „Константин Величков“ и „Сердика“, Президентството, Народния театър, улица „Граф Игнатиев“ и Софийски университет.

„Понякога всичко, от което се нуждаем, е прегръдка, която да ни помогне да продължим деня си с усмивка и да стопли сърцето ни“, казват учениците от гимназията, във връзка с инициативата си.

Изследователите пък твърдят, че прегръдките и други подобни прояви на обич и подкрепа всъщност са много важни за здравето на човека! Неотдавна бяха проведени опити с „мечета роботи“, от които стана ясно, че дори ответната прегръдка от страна на робот може да окаже положително влияние върху поведението ни в обществото и върху готовността ни за споделяне и себеразкриване.