София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Състоянието на гимнастичката Цветелина Стоянова остава критично

Илияна Раева: Тя сама се отказа да участва на Европейското първенство

8 годиниИнциденти 8 Боряна Райчева

Състоянието на 21-годишното „златно момиче” от ансамбъла по художествена гимнастика – Цветелина Стоянова, остава критично. След операция, продължила повече от час вчера, лекарите извадиха далака й заради загуба на кръв. Нараняванията на състезателката са тежки и тя все още е с опасност за живота.
МВР и Прокуратура са единодушни – става въпрос за опит за самоубийство. Мотивите на световната ни шампионка да посегне на живота си все още не са ясни.
Цвети е останала извън великолепната петица за Европейското първенство в Израел по собствено желание. Това написа в социалните мрежи председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева. Въпреки молбите от страна на Раева, треньорката Ина Ананиева и целия отбор, Цвети е решила, че няма да се състезава в Израел. Причините да бъде заменена в последния момент – влошено здравословно състояние.

Въпреки инцидента, във Фейсбук председателят на федерацията съобщи, че ансамбълът ни все пак ще се състезава на Европейското първенство в Израел. Момичетата ще изиграят първото си съчетание на 17 юни.

Нашият екип разговаря с треньора на отбора в петък. Ето какво описание даде Ина Ананиева за Цвети Стоянова.

Отвън животът на Цвети изглежда перфектен – световна шампионка, щастливо обвързана, с приятели. Поглеждайки отблизо обаче ситуацията изглежда различно. Лекарите продължават да се борят за живота на гимнастичката. Следващите часове от деня ще бъдат решаващи.