София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Тагарев за критиките от ГЕРБ: Има борба кой има най-голям принос за помощта за Украйна

,,Аз съм информирал и двете, че имам готовност да говоря в какъвто и да е формат''

1 месецПолитика 11 Марияна Стойчева

,,В евроатлантическата общност е престижно да се помага на Украйна. Тук може би има някаква борба кой има принос за този престиж. Аз бих казал, че принос има кабинетът, ние работим с пълно разбиране, че трябва да помагаме на Украйна и разчитаме и на подкрепа в парламента. Така че всички страни са важни и няма нужда да се борим кой повече помага.”

Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев в отговор на въпроса защо атаките срещу него идват именно от ГЕРБ, които са партньори на ПП-ДБ в управлениетопо време на Комисия по отбрана относно предоставената военна помощ за Украйна.

"Има две политически сили, които са в основата на този кабинет. Всеки един министър трябва да има доверието на тези политически сили. Аз съм информирал и двете, че имам готовност да говоря в какъвто и да е формат. Снощи по покана на лидерите на ПП-ДБ бях на тяхното събиране, изясних им всички въпроси, които ги интересуваха, доколкото може да се споделя информация по този въпрос, защото тук говорим за война", коментира министърът.