София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Татяна Буруджиева: Ако има избори, те ще са в началото на юли или ще са 2 в 1 през есента

Политологът смята, че на едни бързи избори ключовият въпрос ще е какво ще се случва в България
31 сПолитика 511

В политиката се мълчи обикновено за две неща, ако изключим мълчанието на Иван Костов, който след едни избори млъкна и беше с ясна заявка защо го прави, за да сме наясно той какви позиции има. При "Има такъв народ" "Шоуто на Слави" говори около 30 години и не че не е говорило, но не сме в същата ситуация като при Иван Костов, защото сега говоренето би било критика към всички други в политиката. Това коментира политологът Татяна Буруджиева в ефира на БТВ.

"Мълчанието обаче е некоректно за това дали ще има избори и кога ще са, ако има такива. Важно е да се каже и кога ще бъде внесен Планът за развитие, актуализацията на бюджета, както и започването на сериозната работа на комисиите, които бяха назначени, за да разследват. Тук има две хипотези - или ще се върне мандата и ще се сформират нови избори още в началото на юли, за да се предотврати изтичане на избиратели през летните сезони на морето или ще се търси по-дълго време и ще имаме избори 2в1 през есента. Може и да се сформира правителство, което да успее да работи поне една година", обясни Буруджиева.

"На едни бързи избори вече ключовият въпрос ще е какво ще се случва в България, а не кой ще влезе в парламента. В тези два-три месеца безвремие без актуализация на бюджета, без заявка какво ще правим с европейските пари, българските граждани ще го приемат като ясен отговор", допълни политологът.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!