София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

ТЕЧ НА СРЕДСТВА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА

ВОЕННИЯТ МИНИСТЪР НИКОЛАЙ НЕНЧЕВ ЗАПОЧНА ПРОВЕРКИ ВЪВ ВМА И МО
7 годиниКрими 29 Боряна Райчева

В системата на Министерството на отбраната има сериозни изтичания на средства. Това заяви военният министър Николай Ненчев по време на среща с личния състав на Военноморските сили. На разговора присъства и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

Министърът отказа подробности колко са разхищенията. Той посочи, че в момента има проверки във ВМА и в рамките на самото министерство, като през другата седмица ще бъдат взети решения по тези проблеми. Той заяви, че няма да отстъпи от позицията си, че съкращения сред личния състав на армията не бива да се правят. В администрацията обаче е твърде вероятно да има намаление на персонала, посочи министърът. По думите му до края на настоящата година МО няма да има финансови проблеми и има шанс военните да получат някакви коледни добавки към заплатите си. В отговор на въпроси вицеадмирал Румен Николов съобщи, че предстои сключване на договор за поддръжката на вертолетите на Военноморските сили, които от началото на октомври не летят. Началникът на отбраната посочи, че ще бъдат осигурени резервни части за машините и от началото на следващата година те отново ще бъдат в движение. Николов съобщи още, че предстоят промени в три наредби на МО, които би трябвало да разрешат жилищните проблеми на военнослужещите. Очаква се обсъжданията по новите текстове в документите да приключат до средата на януари.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!