София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Тома Биков заподозря преговори между Има такъв народ, ДБ, ДПС и Изправи се! Мутри вън!

"Ние вярваме на политическите факти, а не на вашите обяснения", заяви той

Водят ли се задкулисни преговори за съставяне на правителство с мандата на "Има такъв народ" и с подкрепата на "Демократична България", ДПС и "Изправи се! Мутри вън!". Това обяви заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ - СДС Тома Биков от парламентарната трибуна.

"Ние вярваме на политическите факти, а не на вашите обяснения. Политическите факти дотук са симптоматични за начина, по който се готвите да управлявате страната и повдигат редица въпроси. Например кога и на каква цена се разбрахте за подкрепа на ДПС? Каква е общата идейна база на "Има такъв народ" и "Демократична България", че така лесно се подкрепиха едни други, за да заемат най-важните позиции в парламента. Къде бяха проведени тези преговори? Защо всички вкупом се отметнахте от предизборните си обещания за прозрачност и публичност на всяко ваше политическо действие? Липсата на отговор на тези важни въпроси води към поредица други още по-важни въпроси като например водят ли се задкулисни преговори за съставяне на правителство с мандата на "Има такъв народ" и с подкрепата на "Демократична България", ДПС и "Изправи се! Мутри вън!" Кои са преговарящите?", каза още Тома Биков.

Тома Биков попита да не би да се узрели за идеята на Мустафа Карадайъ, който от няколко години предлага програмно правителство. "През последните 30 години ние помним 2 такива правителства - това на Любен Беров и това на Пламен Орешарски. Помним как завършиха тези две управления", подчерта още Биков.

Той обяви, че макар и спечелила изборите, ГЕРБ ще остане опозиция. "Срещу нас стоят загубата, лъжата и омразата. Затова сме уверени, че ще спечелим и тази битка, чийто изход още днес изглежда предизвестен. Предупреждаваме ви, че политическата цена, която предстои да платите, за това че излъгахте собствените си избиратели, ще бъде непосилна за повечето от вас", каза още Биков.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!