София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Томислав Дончев: Няма как да сложим до всеки човек полицай, за да го следи дали носи маска

Вицепремиерът коментира, че когато има необходимост от по-твърди мерки, те ще бъдат взети
1 мЕвроком 616

В големите самолети трябва да има повече един пилот. Самата криза е неуправляема, по-правилно е да се каже, че се опитваме да спестим всички удари на кризата. Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев в ефира на БТВ.

"По повод трагичният инцидент в Пловдив съболезнования на близките. Причината не е недостиг на болничните легла. Ако имате заболяване и имате тежки симптоми там ще имате добро лечение. За съжаление няма как до всеки човек да сложим санитар или полицай да го следи дали си носи правилно маската. Не е вярно, че ни е страх. Когато има необходимост от по-твърди мерки, те ще бъдат взети. Тоталното затваряне е най-лесната мярка, но е най-потърпевшият", допълни вицепремиерът.

"Националната здравна информационна система се състои от 9 модула. Като софтуер са готови, но е нужна още работа. Нужно е всички лекари да се запишат в системата. Друг проблем е дългата номенклатура от лекарства да бъде въведена в системата. До седмици се надяваме електронната рецепта и електронната система да заработят. Внедряването на една система не е толкова просто", каза още Дончев.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!