София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Тръмп отмени санкции срещу Пхенян

Не е ясно какви са били рестрикциите

Тръмп отмени санкции срещу Пхенян

Не е ясно какви са били рестрикциите

1 годинаПолитика 2 Боряна Райчева


Американският президент Доналд Тръмп е наредил да бъдат отменени допълнителните санкции срещу КНДР. Това обяви самият той в своя профил в Twitter.
Тръмп информира, че става въпрос за санкции, които Министерството на финансите на САЩ е възнамерявало да добави към вече съществуващите. “Днес наредих премахването на тези допълнителни санкции!”, написа той.
Както беше подчертано от прес-секретаря на Белия дом Сара Сандърс, Тръмп симпатизира на севернокорейския лидер Ким Чен Ун и затова смята, че допълнителните санкции са незадължителни. Какви са въпросните ограничения, не е уточнено.
През март Северна Корея обяви, че счита санкциите срещу Пхенян за напълно неоснователни. Преди това беше съобщено, че ръководството на Северна Корея обмисля вероятността за спиране на преговорите със Съединените щати относно денуклеаризацията.
Втората среща на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун се проведе в столицата на Виетнам Ханой на 27-28 февруари. Преговорите приключиха два часа преди обявеното време. Страните не постигнаха конкретни споразумения и не подписаха съвместно изявление.