София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Цветан Цветанов: ГЕРБ и ДПС отново ще си партнират на изборите (ВИДЕО)

ГЕРБ за първи път ще има възможността да прави избори за български парламент, уточни той
6 сЕвроком 336

„Всички знаем, че нямаме единен здравен протокол във връзка с пандемията“. Това коментира пред журналисти председателят на ПП Републиканци за България Цветан Цветанов.

Според него друг основен проблем е ограничаването на възможността за гласуване на над 2 млн. български граждани живеещи в чужбина и липсата на чуваемост за гласуване по пощата, което се прави в много от развитите демокрации. 

„За ротацията, която говорихме смятам, че е наложителна, защото страхът, който витае в момента и начинът, по който бяха проведени изборите през 2019 г. имаме съответните притеснения“. Председателят на Републиканци за България припомни, че в община Гурково е имало манипулации през 2019 година на местните избори. 

Тогава там е имало манипулации и задкулисие на най-високо политическо ниво между ГЕРБ и ДПС. 

Цветанов подчерта, че ротацията е добре приета от премиера, тъй като по време на обиколките той ротира министрите, които го съпътстват във всяко населено място.

„Наблюдаваме и притеснения, че ГЕРБ за първи път ще има възможността да прави избори за български парламент, защото до момента не е имала тази възможност и е имало възможност чисто законово да бъдат подменени областните директори и да се направят избори, които поне до сега не са били успорвани и не е имало чак такова притеснение или съмнение за манипулация и фалшификация. Знаем, че имаше една спекулация с Костинброд, но всички останали избори за парламент са минали по нормален, демократичен път“, допълни Цветанов.

„Моите притеснения са, че 2021 г. ГЕРБ ще проведе за първи път избори, а ние видяхме и с примерите, които давам, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори и ще могат действително да направят това, което всички ние искаме да не се случва. Затова призовавам за висока избирателна активност, въпреки че правителството ще направи всичко възможно да се заиграва със страха на българските избиратели, да не даде възможност да се представят бъдещите управленски програми на всички политически партии", категоричен е той.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!