София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Цветан Цветанов: Отпорът и натискът върху хората ни дойде точно от ГЕРБ

Коментар на председателя на Републиканци за България

Има много причини за този изборен резултат. Искам да благодаря на всички тези, които подкрепиха Републиканци за България. Това каза председателят на ПП „Републиканци за България“ Цветан Цветанов пред Дарик радио.

„Създадохме тази формация септември месец 2020г. и имахме много кратко време както за структурирането на нашите организации, така също да влезнем в частичните местни избори – през февруари месец т.г. и да се подготвим за предстоящите парламентарни избори. Самият факт, че имахме хоризонтално покритие на областно ниво, но не във всяко населено място имахме своите клетки, които да могат действително да популяризират и разпространяват идеите. Като цяло времето не ни стигна“, заяви Цветанов.

При обиколките, които правехме заедно със зам.-председателя Павел Вълнев по време на кампанията, имахме възможността да видим кои са по-активни, съпричастни и с по-добър хоризонт за политика и политическо участие. Защото едни избори идват, но те и си заминават, и трябва да дойдат  следващите, за които да се подготвим по-добре“, каза председателят на партията.

По думите му ако има предсрочни парламентарни избори Републиканци за България трябва да са по-добри и по-подготвени.

„В разговорите и анализите, които правим с колегите по страната се насочваме към бъдещия хоризонт – местните избори. Знаем, че една партия, за да има съответния успех и да има по-пълна хоризонтална покрита структура е с представителност в местните парламенти – общинските съвети, кметовете на населени места и кметовете на общини“, допълни Цветан Цветанов.

„В момента виждаме, че има заявка за изборна промяна на начина, по който ще се правят и местните избори, където прагът ще падне от 350 на 100 – искане на Националното сдружение на кметове на кметства. Убеден съм, че всичко е въпрос на диалог и търсене на млади и активни хора, които не са се занимавали с политика, но не трябва да пренебрегваме и тези, които са се занимавали, защото могат да им предадат съответния опит. Трябва да се намери балансът, за който винаги съм казвал“, уточни Цветанов.

На въпрос има ли грешка, която може да отчете като негова лична Цветанов каза:

„Много беше наслагвано от наши политически опоненти, че сме патерица на ГЕРБ. Получихме най-големият отпор и натиск върху хората ни по места, точно от ГЕРБ. Бяхме в средата на всички тези партии, които се борим да стигнем до съответните избиратели, със съответните послания и управленски решения, а от другата страна беше машината на ГЕРБ.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!