София 1 °C София 1°C - лека мъгла Велико Търново -1 °C Велико Търново -1°C - мъгла Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - разкъсана облачност

Цветанов: Владислав Горанов е активният участик в реденето на листите на ГЕРБ

„В момента няма как да говорим, че ГЕРБ са алтернатива на статуквото“
3 мПолитика 744 Мирослав Митков

„В момента няма как да говорим, че ГЕРБ са алтернатива на статуквото“, коментира пред бТВ Цветан Цветанов, лидер на партията „Републиканци за България“ и бивш председател на парламентарната група на ГЕРБ.

По думите на Цветанов симбиозата между ГЕРБ и ДПС е ясна. „Освободиха трима министри затова, че имат връзки и са част от подкрепата за ДПС. Владислав Горанов е активният участник в реденото на листите и това дали някой от тези министри ще са в листите – това ще е ясен знак, че връзката е много силна и здрава“, смята Цветанов.

По думите му част от хората в „Републиканци за България“, макар и да са стари лица, са качествени.

Той акцентира най-вече в това, че в новият му политически проект има много нови и непознати лица и даде пример със заместник-председателя на партията Павел Вълнев. По думите на Цветанов той е изключително успешен бизнесмен в Съединените щати, който иска да види промяна в статуквото в страната.

„Павел Вълнев ми постави условия, за да работим заедно. Едно от тях беше дали имам зависимости от ДПС – това, което наблюдава в ГЕРБ. Казах му, че нямам и, че съм се доказал във времето в тази посока“, коментира Цветанов.

Той добави още, че Вълнев „подпомага“ партията и с парични средства.

„Някъде около 1 милион лева са преведени в сметките на „Републиканци за България“. Възнамерява да направи и допълнителни дарения“, коментира Цветанов.

„Павел Вълнев иска този проект да бъде независим. Той е с двойно гражданство и не може да стане министър или депутат. Той инвестира във всички държави по света, но това, което вида е, че в момента трябва да има промяна на статуквото, за да създадеш тази среда за инвестиции“, коментира Цветанов.

Бившият член на ГЕРБ коментира, че всички бизнесмени, които имат партийни обвързаности в България са забогатели през годините на прехода или от обществени поръчки. „Павел Вълнев е успял човек и бих искал да има повече такива българи, които искат да участват в този процес“, допълни той.

Цветанов каза още, че в момента е служител в една от фирмите на Павел Вълнев и заплатата му е според „средните стандарти за Съединените щати“.

За предстоящите парламентарни избори Цветан Цветанов няма съмнение, че „Републиканци за България“ ще бъде част от следващия парламент.

„Не само, че ще прехвърлим прага, а ще бъдем незаобиколим фактор“, каза Цветанов.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!