София 4 °C София 4°C - ясно небе Велико Търново 9 °C Велико Търново 9°C - ясно небе Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - ясно небе Варна 3 °C Варна 3°C - мъгла Бургас 3 °C Бургас 3°C - лека мъгла

Удължава се срокът за кандидатстване за “Топъл обяд”

Срокът ще бъде до 5.02.2021 г.
пропускане
10 чОбщество 102 Златина Петкова

Допълнителна възможност за кандидатстване получават общините, които не са успели до момента да изготвят проекти по операция "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19", за да осигурят подкрепа за нуждаещите се свои жители, съобщават от социалното министерство. Срокът за кандидатстване с проекти ще бъде до 5.02.2021 г.

Предложението е подкрепено от Министерството на труда и социалната политика. При проблеми с изготвянето на проектите общините могат да се обръщат за съдействие към екипа на Управляващия орган на Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане в лицето на Агенцията за социално подпомагане.

През двата етапа на кандидатстване - до края на декември 2020 г. и до края на януари 2021 г., 215 общини и райони на общини са подали проектни предложения за осигуряване на топъл обяд на повече от 53 000 уязвими лица всеки работен ден. Средствата за финансиране на проектите по операция "Топъл обяд в условията на пандемия от COVID-19" ще бъдат възстановени от инициативата на ЕК за преодоляване на последствията от кризата - механизма REACT-EU.

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!