София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 18 °C Велико Търново 18°C - слаб дъжд Пловдив 23 °C Пловдив 23°C - слаб дъжд Варна 23 °C Варна 23°C - разкъсана облачност Бургас 21 °C Бургас 21°C - слаб дъжд

В Северна Македония предлагат контрадекларация в отговор на българската

Това съобщи лидерът на ВМРО-ДПНЕ Християн Мицкоски

Християн Мицкоски е предложил в парламента на Северна Македония да се гласува контрадекларация, като аналог на българската декларация, но от отсреща няма партньор, заяви лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

На първата ръководна среща, когато предложих това, ме направиха на глупак. Не разбирам такава дипломация, когато декларацията в България се използва нуждите на местните избори там.

На втората ми казаха, че няма нужда и е „договорено в наша полза“.

На тет-а-тет срещата със Заев, сега преди три месеца също му предложих да внесе контрадекларация, а той каза, че няма нужда, че всичко е наред“, каза Християн Мицкоски на брифинг.

Мицкоски също обясни, че освен на улицата, ще се действа и институционално и ще бъде блокиран опитът на правителството декларацията да мине на всяка цена.

Все още можем да внесем насрещна декларация в парламента, но тя няма да бъде гласувана, ще бъде отхвърлена и ще дадем още един аргумент на българите да кажат „ това не може да се договори “ и да ни притиснат още.

 

От тесни партийни интереси тази история ни устройва, но в национален аспект допълнително ще задръсти държавата “- заключи Мицкоски.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!