София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

,,Варна диша'' на протест срещу застрояването на морската столица

Тази вечер, с начален час 18:45, пред сградата на Община Варна
2 чОбщество 224 Мария Иванова

Сдружение ,,Варна диша" организира протест срещу презастрояването и унищожаването на зелените площи в морската столица. 

Протестът е тази вечер, с начален час 18:45, а мястото е пред сградата на Община Варна. От сдружението смятат, че Общинският съвет в града бездейства и продължава да допуска унищожаването на зелени площи, на цели паркове и градини.

Организаторите отправиха покана на кмета на Община Варна, Председателя на ОбС-Варна, общинските съветници, и Представителите на политическите партии.

,,Елате и този път чуйте това, което гражданите искат. И не оправдания, а действия в защита на въздуха, зеленината и градската среда, ние, гражданите, настояваме да бъдат предприети. Елате и дайте като управници своите решения!

Ако не го направите, ние, гражданите знаем какво да направим на предстоящите избори: - ще кажем с гласа си СТОП на алчността, безхаберието и безпардонната арогантност на управниците на града ни!", беше част от призивът им. 

,,Госпожи и господа,

Години наред, ние, представители на граждански организации и граждани, се опитваме да привлечем вниманието ви към наболелите въпроси на града ни, свързани с безконтролното строителство, с унищожаване на зелени площи и паркове, с липсата на добра градска среда за нас и нашите деца.

До момента, въпреки внесеното искане за произвеждане на местен референдум и обявяване на мораториум върху строителството, въпреки многото проведени срещи , дадени обещания, въпреки клетвата, която много от вас са положили да служат на обществото, въпреки десетките протести, промяна няма!

Срещу нас изправихте стена от мълчание на повечето общински съветници и най- вече – на председателя на Общинския съвет. В същото време, безконтролното строителство продължава с пълна сила, продължава унищожаването на зелени площи и паркове. Варна е изправена пред екологична катастрофа!

Не приемаме оправданията ви, че това е строителство в частни имоти, които са несъстоятелни и в нарушение на закона. Не отделни разпоредби, а цели глави от ЗУТ са престъпно пренебрегнати за сметка на лични и корпоративни интереси!

Общинският съвет с бездействието си продължава да допуска унищожаването на зелени площи, на цели паркове и градини, като не изпълнява основни свои задължения, вменени му от ЗМСМА и ЗУТ.

Ето защо, ние - граждани, неправителствени организации, ви КАНИМ отново на свикания от Сдружение „Варна диша“ ПРОТЕСТ на 10.06.2021г от 18:45 ч, пред Община-Варна.

Елате и този път чуйте това, което гражданите искат. И не оправдания, а действия в защита на въздуха, зеленината и градската среда, ние, гражданите, настояваме да бъдат предприети.

Елате и дайте като управници своите решения!

Ако не го направите, ние, гражданите знаем какво да направим на предстоящите избори: - ще кажем с гласа си СТОП на алчността, безхаберието и безпардонната арогантност на управниците на града ни!", гласеше цялото писмо, отправено към институциите. 

 

 

 

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!