София 11 °C
Велико Търново 12 °C
Пловдив 13 °C
Варна 16 °C
Бургас 18 °C
Начало Новини Предавания На живо

Васил Грудев: Трябва пълна електронизация на ДФ "Земеделие"

Новият изпълнителен директор коментира злоупотребите

Васил Грудев: Трябва пълна електронизация на ДФ "Земеделие"

Новият изпълнителен директор коментира злоупотребите

10 месецаОбщество 6 Боряна Райчева


Ще Ви кажа какви мерки трябва да вземем. Първа точка е пълната електронизация на информацията във фонда. А втората идея е комуникацията. Идеята ми е за един модерен кол център, който да се свързва с бенифициентите. Това каза новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" Васил Грудев в ефира на Нова Телевизия. Той даде този коментар във връзка с това какво може да се промени, за да се предотвратят кражбите във фонда.

На въпрос възможно ли е да не знае бившия земеделски министър Румен Порожанов за злоупотребите в ресора. Изпълнитленият директор отговори, че няма информация за дейността на Порожанов по време на неговото управление.
Има стрес в служителите на Фонд “Земеделие”, каза той. От работата на всички тези хора зависи правилното и навременното разпределяне на огромния бюджет на Фонд "Земеделие", каза той. Той е около 3 милиарда лева.

Фонд “Земеделие” има над 1500 служители, не трябва да допускаме случаят с ареста да обобщава работата на всички останали служители, каза Грудев. Има стрес в служителите на Фонд “Земеделие”, каза той.

От работата на всички тези хора зависи правилното и навременното разпределяне на огромния бюджет на Фонд "Земеделие", каза Васил Грудев. Той е около 3 милиарда лева.

Грудев коментира и темата за къщите на гости. Към настоящия момент върнатите средства от къщите за гости са 600 000лв. Остава да се върнат още 10 млн. лв.