София 19 °C София 19°C - предимно облачно Велико Търново 22 °C Велико Търново 22°C - облачно Пловдив 21 °C Пловдив 21°C - разкъсана облачност Варна 18 °C Варна 18°C - предимно облачно Бургас 19 °C Бургас 19°C - предимно облачно

Василева, ИТН: Да спрем да обсъждаме Петър Илиев, ще има обновяване в редиците

Етичната комисия към СУ установи, че Илиев е плагиатствал от доц. Наталия Киселова
4 мПолитика 642 Ивана Иванова

Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата "Петър Илиев", защото този казус е от времето преди ние да работим с господин Илиев като юрист, ние ползваме страшно много хора, които стоят зад кадър и не са в листи.Това коментира депутатът от 45-то и 46-то Народно събрание от "Има такъв народ" Виктория Василева в ефира на БНТ.

"Ще има обновяване на редиците в "Има такъв народ", днес изтича крайният срок за номинациите. Ще ми се да спрем вече да обсъждаме темата Петър Илиев, защото този казус е от времето преди ние да работим с господин Илиев, ние ползваме страшно много хора, които стоят зад кадър и не са в листи", допълни Василева.

Заключението на Етичната комисия показва наличие на данни за плагиатство в книгата на д-р Петър Илиев „Компетенцията на Народното събрание“. Това се посочва на официалната страница на СУ "Св. Климент Охридски" във връзка с обвиненията срещу предложения за вътрешен министър адв. Петър Илиев, че е плагиатсвал от труда на доц. Наталия Киселова. 
  
По повод многобройни журналистически запитвания отдел „Информация и връзки с обществеността“ на Софийския университет е упълномощен да съобщи следното:

Във връзка с постъпили сигнали Етичната комисия на Софийския университет извърши проверка по реда, предвиден във Вътрешните правила за извършване на проверка за плагиатство и недостоверност на научни данни в научни трудове на членовете на академичния състав на Софийския университет.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!