София 34 °C
Велико Търново 35 °C
Пловдив 37 °C
Варна 30 °C
Бургас 30 °C
Начало Новини Предавания На живо

Велислава Дърева: Вчера с поведението си Нинова изгуби БСП (ВИДЕО)

"Драми и разцепление в столетницата БСП няма"
пропускане

Велислава Дърева: Вчера с поведението си Нинова изгуби БСП (ВИДЕО)

"Драми и разцепление в столетницата БСП няма"

3 мПолитика 5114 Мирослав Митков


Драми и разцепление в БСП няма. Това увери журналистката Велислав Дърева пред телевизия Евроком. 

"Може би конкретни и отделни хора преживяват драми. Драми няма. Вчерашното заседание на НС на БСП беше свикано легитимно. Спазени са всички изисквания на Устава. Парадоксално е, когато на първи етаж в централата на партията заседава Националния съвет, председателят на дава брифинг на четвърти", каза тя. 

Дърева завяви, че свиканото събрание вчера в БСП не е провокация, както го нарече председателят на левицата Корнелия Нинова, която е била поканена да присъства. Пред камерата ни тя обясни, че дневният ред не е включвал никакви партийни въпроси, а неща, важни за държавата.

"Приехме изключително сериозна позиция, свързана с протестите в страната. Категорично се противопоставяме на главния прокурор, който системно нарушава Конституцията и законите на страната ни. Искаме оставката на главния прокурор. Нашият призив е и всички да подкрепят вота на недоверие, внесен от БСП - вот за оставка на правителството на Бойко Борисов. Също така призовахме - не стойте вкъщи, излезте и протестирайте", сподели Дърева.

По думите на журналистката, ако Корнелия Нинова вчера е присъствала на Пленума, тя щяла да спечели цялото доверие на партията.

Като "недостиг на политическа култура" Дърева определя отсъствието на Нинова на вчерашния Пленум.

"Просто мисъл на личното й преизбиране като председател на партията. Чисто личен мотив. Вчера тя изгуби партията с това поведение", категорична е тя.