София 13 °C София 13°C - разкъсана облачност Велико Търново 12 °C Велико Търново 12°C - предимно облачно Пловдив 18 °C Пловдив 18°C - предимно облачно Варна 11 °C Варна 11°C - облачно Бургас 13 °C Бургас 13°C - облачно

Веселина Томова: Получих доста сгъстени във времето заплахи от два кръга (ВИДЕО)

"Единият кръг е свързан с "пътя на Копринката", а другият е, аз го наричам условно "пътя на Боко Тиквата"


Наистина съм под охрана поради това, че получих доста сгъстени във времето заплахи от два кръга. Директно го казвам, защото то беше и в писмен вид едната заплаха, отправена кой знае защо едновременно към мен и към главния прокурор Гешев, че сме пътници и че сме приключени. Единият кръг е свързан с "пътя на Копринката", за който аз пиша от доста отдавна, свързан с Николай Копринков, съветникът на президента Радев, и всички далавери и назначения около този "път на Копринката". Другият е, аз го наричам условно "пътя на Боко Тиквата", който пък е свързан с кръга на лицето Бойко Методиев Борисов, както го нарича главният прокурор.

Това заяви в предаването "ЕвроДикоФ" на телевизия "Евроком" журналистът Веселина Томова.

"Заплахите не са само от последната, която беше в писмен вид, а и преди това, като във Варна се търсеха лица, които кой знае защо да бъда озаптена в близките три месеца. Защо три месеца, на мен все още не ми е ясно, но очевидно в тези три месеца нещо е важно, което ще се случва или се случва, и се прецени, че трябва да бъда с охрана", посочи Томова.

На въпрос на водещия Сашо Диков дали това е по повод убийството на Къро, Томова отговори:

"Не, не съвсем, не бих казала. Убийството на Къро дойде в движение във всичките тези заплахи, то дойде на 25 май, но самата моя охрана няма нищо общо директно с Къро и няма как да има".

На въпрос на водещия Сашо Диков с какво може да докаже, че тези заплахи идват от тези два кръга, Томова отговори:

"Аз няма да кажа в ефир, но имам достатъчно индикации, включително от лица, които познавам, които са се свързали с мен, за да ми дават, кои любезно, ледено и хладно заплахи, уж добронамерено предадени от приятели и добри познати, кои директно заплашително. Така че това вече ще го кажа на прокуратурата и на тези, които разследват, въпреки че аз съм изключително скептична какво може да излезе от едно такова досъдебно производство. Нямам кой знае какви надежди нещо да се случи, но поне на тоя етап и посъветваха ме хора, с които комуникирам, мои приятели, които са достатъчно компетентни, и те ме посъветваха да приема на този етап охрана".