София 14 °C София 14°C - предимно облачно Велико Търново 15 °C Велико Търново 15°C - облачно Пловдив 5 °C Пловдив 5°C - лека мъгла Варна 15 °C Варна 15°C - ясно небе Бургас 12 °C Бургас 12°C - разкъсана облачност

Всички ученици от община Шумен ще бъдат тествани с щадящ тест на 4 януари

Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Светлана Милева
37 сОбразование 213 Николай Парашкевов

"Всички ученици от община Шумен ще бъдат тествани с щадящ тест на 4 януари, тъй като заболеваемостта от СОVID-19 в общината е над 250 на 100 000 души", това съобщи за БТА началникът на Регионалното управление на образованието Светлана Милева.

По думите ѝ предстоящото тестване на учениците "не трябва да притеснява родителите, не е някаква новост, а е в изпълнение на разпоредбите на министъра на образованието и науката".

"Броят на заразените с СОVID-19 ученици е различен в училищата в областта и родителите могат да получат най-точна и бърза информация за заболеваемостта и дали се налага тестване на ученици от съответния класен ръководител", отбеляза Милева.

Тя уточни, че тестване на ученици в първия учебен ден на 2022 г. ще има и в още две от десетте община на областта - Смядово и Никола Козлево.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!