София 8 °C София 8°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - предимно облачно Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - разкъсана облачност Варна 13 °C Варна 13°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Йордан Божилов: Познавам част от задържаните за шпионаж, шокиран съм

България е оперативно интересна за много държави, добави той
42 сОбщество 602

Познавам част от обвиняемите и съм шокиран от това, че е възможно да се създаде такава мрежа и да функционира. Това коментира пред БНТ Йордан Божилов от Софийския форум по сигурността във връзка с разбитата шпионска мрежа у нас.

България е оперативно интересна за много държави, допълни Божилов.

Във влиятелните европейски и американски издания това е едно от водещите заглавия - разбиването на шпионска група на Русия у нас. Така че, тази тема ще стане елемент от вземането на решения, включително ще наклони везните в насока санкции и по-твърдо отношение на отделните държави към Русия. Това е тема с много ракурси, не само шпионския скандал, допълни Божилов.

България влиза като член на НАТО и ЕС в тенденцията за много по-изострена реторика и опити за натиск върху Русия и президента Путин, особено и след встъпването в длъжност на новия американски президент Джо Байдън. Това коментира Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!