София 10 °C
Велико Търново 8 °C
Пловдив 12 °C
Варна 9 °C
Бургас 13 °C
Начало Новини Предавания На живо

Юлиян Ненчев: Санирането в Червен бряг е трагично

Областният координатор на "Изправи се.БГ" твърди, че на част от хората там им се налага да ходят в собствените си жилища с ботуши
33 сОбщество 471 Боян Марков

"Трябва да подчертаем, че на нас ни сигнализират гражданите. Тъй като "Изправи се.БГ" е гражданска платформа, чиято цел е да защитава интересите на всеки един гражданин." Това заяви областният координатор на "Изправи се.БГ" за Плевен Юлиян Ненчев в ефира на "Делници".

"Гражданите ни сигнализираха за сериозни проблеми около санирането, за което е важно да кажем, че самото саниране като инициатива, самата програма, е добро. Проблемът идва когато ГЕРБ се намеси с техните коорпоративни и корупционни интереси. Когато започнаха да обслужват кръговете.", допълни той.

Ненчев сподели, че ГЕРБ са подготвили нови 3 млрд. лева, за да правят саниране.

"Искрено се надявам санирането на еднофамилни жилища да се случва по-добре отколкото в Червен бряг, защото в Червен бряг наистина положението е много трагично. На част от хората там им се налага да ходят в собствените си жилища с ботуши, тъй като влагата е толкова много, че някой път електроуредите изгарят и това има последствие за самите живущи.", изради своето възвущение той.

"Тук е моментът да кажем, че част от гражданите вече заведоха частни дела към общината. Тъй като техният договор е с общината. А самата община си има договор с изпълнителя. Новият кмет на ГЕРБ е вече кмет от година и половина. Доколкото знам, прокуратурата е сезирана, но оттам нататък няма никакви действия.", завърши Юлиян Ненчев.