София 10 °C София 10°C - предимно облачно Велико Търново 11 °C Велико Търново 11°C - разкъсана облачност Пловдив 12 °C Пловдив 12°C - разкъсана облачност Варна 12 °C Варна 12°C - предимно ясно Бургас 11 °C Бургас 11°C - разкъсана облачност

ЗАБРАВЕНИТЕ: Преди да се самоубият, Пенка и Велина оставили 200 лв. за сметката за ток

Сляпата майка и дъщеря, които се самоубиха в Стара Загора, са живеели в крайна мизерия
4 мОбщество 3991

Преди дни майка и дъщеря от Стара Загора се самоубиха заради мизерията, в която живеят и непосилните за тях сметки, които всеки месец са пристигали на входната врата. 63-годишната майка Пенка и 45-годишната й дъщеря Велина, загинаха след скок от прозореца на седмия етаж в блок 22 на квартал „Три чучура север“.

Трагичният инцидент с Пенка и Велина Христови е станал около 13,30 часа на 18 март. За случилото се пред очите му разказало 8-годишно момченце от съседната махала "Лозенец", което играело зад блока. Телата на жените паднали буквално на метри от него, пише Монитор.

"168 часа" пише, че преди да скочат от прозореца, върху масата те са оставили личните си документи и 320 лв. заедно с бележка, че 200 лв. са за сметката за ток от предния месец. "

Историята на Пенка и Велина всъщност е много по-тъжна. Навремето майката продавала билети на автогарата, харесвала си работата и се разбирала с всички колеги. Била доволна и от заплащането, мислела да се пенсионира там. За съжаление, започнала прогресивно да ослепява. Лекарите я посъветвали да спре. Наложило се някой да я гледа. Дъщеря й Велина станала социален асистент. Единствените доходи, с които разполагали, били пенсията по болест на Пенка и асистентската заплата на Велина. Парите били безкрайно малко и двете постоянно се лишавали от различни неща. Според съседите им, за да не плащат високи сметки, не ползвали парно, нито пък някакви електроуреди. От няколко месеца вървели и пеша по стълбите, тъй като нямали пари за асансьора. Преди години се препитавали с белене на царевица", разказват пред изданието техни съседи.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!