София 11 °C София 11°C - ясно небе Велико Търново 16 °C Велико Търново 16°C - ясно небе Пловдив 14 °C Пловдив 14°C - ясно небе Варна 16 °C Варна 16°C - ясно небе Бургас 15 °C Бургас 15°C - предимно ясно

Зафиров, БСП: Предсрочните избори ще върнат Борисов на бял кон в политиката

Според него част от промените обслужват ДПС

Отиваме към предсрочни парламентарни избори, което няма да позволи демонтажа на модела „Борисов“ и ще го същият този Борисов върне на бял кон в политиката. Това заяви зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Атанас Зафиров по Нова телевизия. „Заставам зад всяка дума на БСП и смятам, че с този подход до голяма степен статуквото, за което говори Слави Трифонов, е на път да се възпроизведе и то с активното съдействие на партия „Има такъв народ“. Отиваме към предсрочни парламентарни избори, което няма да позволи демонтажа на модела „Борисов“ и ще го същият този Борисов върне на бял кон в политиката. Трифонов трябва да разбере, че политиката не е като в шоуто и няма написани сценарии. Тя е в голяма степен импровизация и можеш да бъдеш зависим само от суверена“, посочи Зафиров.

„Една част от промените, които се предлагат в Изборния кодекс, на практика обслужват избирателите на ДПС като повсеместното разширяване на избирателните секции в чужбина. Трябва да бъдем много внимателни в този процес, защото може само една партия да бъде облагодетелствана – ДПС, а много и разумни наши решения рискуват да не бъдат приети като активната регистрация. Без изчистване на мъртвите души в списъците, в голяма степен може да преповторим тези резултати на изборите“, каза още той.

„Всички партии декларираха, че биха подкрепили кабинет на „Има такъв народ“, но по-голямата част от тези партии в същото време заявиха, че не биха подкрепили кабинет на БСП. Ясно е, че няма как да търсим взаимодействие с ГЕРБ. Ако мандата стигне до нас, ние ще се допитаме до нашата партия и тогава ще вземем нашите решения. БСП е партия на 130 години и тя се е съхранила, защото е била силна и е вярвала в решенията на нашите органи“, посочи Зафиров.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!