София 23 °C София 23°C - предимно облачно Велико Търново 19 °C Велико Търново 19°C - умерен дъжд Пловдив 25 °C Пловдив 25°C - предимно ясно Варна 24 °C Варна 24°C - разкъсана облачност Бургас 22 °C Бургас 22°C - предимно облачно

Захариева: Няма как да одобрим преговорната рамка за Северна Македония

Тя обясни, че в медиите в Република Северна Македония има страшно подвеждаща информация
55 сЕвроком 259

Няма как да одобрим преговорната рамка за Северна Македония след като не виждаме нашите притеснения в нея. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в „Денят започва“ по БНТ.

„Днес има съвет, който е не е в присъствен формат, което означава, че на самият съвет де факто не се взимат решения. На всичките обсъждания на преговорната рамка, които имаше последните няколко седмици, България изразяваше една и съща позиция и тя е, че на този етап не би могла да одобри преговорната рамка“, каза още Захариева.

„В решението на Съвета има изрично позоваване и препоръка за напредък по изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество. Тъй като ние не виждаме нашите притеснения в преговорната рамка, няма как да я одобрим. Не е сега дебатът за започване или незапочване на преговори. Там се злоупотребява", каза още Захариева. Тя обясни, че в медиите в Република Северна Македония има страшно подвеждаща информация.

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!