София -6 °C
Велико Търново -8 °C
Пловдив -2 °C
Варна -5 °C
Бургас -4 °C
Начало Новини Предавания На живо

Заловиха полицай с подкуп от 2 000 лева

Служителят работи във Варна и се смята, че парите са част от по-голямо плащане
пропускане
4 чОбщество 728 Златина Петкова

Заловиха полицай с подкуп от 2 000 лева. Случаят е от Варна, като на нарочен брифинг по темата окръжният прокурор на морския град Красимир Конов обясни какво точно се случило

Служителят е 50-годишен разследващ полицай, а сумата се предполага, че част от по-голям подкуп в размер от 10 000 лава. Според събраните до момента доказателства обвиняемото лице вече е прибрало  5000 лева от същия подкуп.

По думите н апрокурор Конов парите са били във връзка с искане на разследващия полицай да води разследване по начин, който да е изгоден на даващия подкуп, за да бъде прекратено наказателно производство, по което подкупващият е бил заподозрян в извършване на престъпление. 

„Доказателствата към момента сочат, че полицаят е действал сам. Привлечен е като обвиняем за две престъпления: за подкуп чрез изнудване и за извършена измама - за това, че част от исканата сума трябва да бъде предоставена на прокурора по делото на разследвания”, каза още Конов.

Директорът на Дирекция "Вътрешна сигурност" при МВР старши комисар Стефан Банков коментира, че въпросният разследващ полицай има 20 години стаж и досега не е имал никакви провинения. Сигналът е бил подаден от изнудвания.