София 30 °C
Велико Търново 31 °C
Пловдив 33 °C
Варна 26 °C
Бургас 26 °C
Начало Новини Предавания На живо

Западът не иска Световно по футбол в Русия?

Такова е мнението на Мария Захарова

Западът не иска Световно по футбол в Русия?

Такова е мнението на Мария Захарова

2 годиниПолитика 18 Боряна Райчева


Цел на някои западни страни е да не позволяват провеждането на Световното първенство в Русия. Това каза в интервю за руска телевизия говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от РИА Новости.

По думите й, основната цел на Запада, изолирайки Русия, е да бъда провалено провеждането на Световното футболно първество в Руската федерация.

„Всички се фокусират само върху тази футболна топка, която все още се докосва до руското футболно игрище ", добави Захарова.

Тази седмица, редица страни от ЕС и Съединените щати, Канада, Норвегия, Украйна и няколко други са решили да експулсира руски дипломати във връзка с инцидента в Солсбъри, където на 4-ти март бяха отровени двойният агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия. В допълнение, властите на Великобритания и Исландия решиха да не присъстват на мачовете на футболното първенство в Русия.

Британската страна твърди, че руската държава е замесена в отравянето с нервнопаралитичното вещество „Новичок“, Русия категорично отрича това.

Първото в историята Световно първенство по футбол в Русия ще се проведе от 14 юни до 15 юли 2018 в 11 града: Москва, Санкт Петербург, Самара, Саранск, Ростов на Дон, Сочи, Казан, Калининград, Волгоград, Нижни Новгород и Екатеринбург.