София 20 °C София 20°C - предимно облачно Велико Търново 17 °C Велико Търново 17°C - умерен дъжд Пловдив 22 °C Пловдив 22°C - облачно Варна 14 °C Варна 14°C - слаб дъжд Бургас 17 °C Бургас 17°C - умерен дъжд

Здравният министър: Няма нито една писмена следа, останала след НОЩ. Този щаб беше ненужен

Кацаров подчерта, че най-важното е да се ваксинират хората
10 сПолитика 446

"Няма нито една писмена следа, останала след тях. Този щаб беше ненужен". Това коментира служебният министър д-р Стойчо Кацаров по БНТ. 

Всички правомощия, свързани с налагане на извънредни мерки, зависят от продължаването на извънредните противоепидемични мерки. От това зависят всички допълнителни плащания и мерки. Надяваме се след два месеца да има редовно правителство, което да реши за по-нататък, посочи той. 

"Числата на броя на заразените и хоспитализираните чувствително намаляват. Рискът обаче още е висок. Ако възрастните хора се ваксинират, това би позволило да облекчим още мерките и носенето на маски да отпадне".

Здравният министър подчерта, че най-важното е да се ваксинират хората. 

"Това е единственият метод за овладяване на пандемията и това се доказа. Ние можем да организираме ваксинационния процес. Имаме толкова много ваксини, че започваме да се притесняваме от изтичането на срока на някои от тях. Обмисляме и да даряваме на други страни. Не можем да накараме хората да се ваксинират. Ваксините са доброволни."

 

Телевизия Евроком - водещи новини от България и света - политика, здраве, предавания, спорт Eurocom.bg се издържа чрез реклами!

Моля, разрешете рекламите на сайта ни!

Благодарим Ви, че ни подкрепяте!