София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Байер (Леверкузен) тръгна мощно след паузата

"Аспирините" показаха по-добра игра от своя съперник и с голове на Кай Хавертц в 28-ата и 33-ата минута, Митчел Вайзер в 61-ата и Керем Демирбай в 78-ата минута прибавиха нови три точки в актива си, като продължават битката за Топ 4

4 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Байер (Леверкузен) показа добра форма при подновяването на сезона в Бундеслигата, постигайки мощна победа с 4:1 над Вердер (Бремен) в сблъсъка между двата тима от 26-ия кръг на празния "Везерщазион". "Аспирините" показаха по-добра игра от своя съперник и с голове на Кай Хавертц в 28-ата и 33-ата минута, Митчел Вайзер в 61-ата и Керем Демирбай в 78-ата минута прибавиха нови три точки в актива си, като продължават битката за Топ 4. За домакините се разписа Теодор Гебре Селасие в 30-ата минута. "Бременските музиканти" обаче записаха 7-и пореден двубой без победа и с голяма сила са се запътили към Втора Бундеслига.

Съперниците са в доста различни позиции преди този сблъсък. "Бременските музиканти" са в серия от 6 мача без победа и се борят със зъби и нокти да запазят мястото си в елита, като заемат предпоследното 17-о място в таблицата. В същото време "Аспирините" се борят за топ 4 и преди прекъсването на шампионата бяха в отлична серия от 5 поредни мача без загуба. Сега ще е любопитно как ще изглеждат двата тима след почивката и в новите условия за футбол в Германия.

Домакините залагат на Дейви Зелке, Милот Рашица и Леонардо Битенкурт в атака. В средата на терена пък ще действат Максимилиан Егещайн, Кевин Фогт и Филип Баргфреде.

За Байер в предни позиции ще бъде Кай Хавертц. Той ще има подкрепата на Флориан Вирт, Муса Диаби и Надим Амири, които ще действат зад гърба му.

Гостите започнаха по-активно срещата и имаха инициативата в първите десетина минути, но без да създадат реални голови положения.

В 17-ата минута Вердер имаше първата си възможност като след центриране от корнер Никлас Мойсандер стреля неточно.

"Аспирините" отговориха с интересна атака в 27-ата минута. Амири си осбоводи пространство и стреля опасно в близкия ъгъл, но вратарят Иржи Павленка се намеси решително.

Само минута по-късно резултатът бе открит. Диаби напредна на скорост отдясно и центрира в наказателното поле, където Хавертц бе заел добра позиция и с глава отбеляза за 0:1.

Вердер реагира светкавично и в 30-ата минута успя да изравни. При едно центриране от корнер Гебре Селасие избяга от прекия си пазач и отблизо засече топката във вратата за 1:1.

Гостите обаче веднага си върнаха преднината. В 33-ата минута отново Хавертц бе изпуснат от защитата при центриране от фаул и с глава за втори път порази вратата на съперника за 1:2.

В 37-ата минута Милот Рашица направи хубав пробив и стреля към вратата на Лукас Храдецки, но неточно.

Две минути по-късно домакините пропуснаха златен шанс отново да изравнят. Битенкурт получи пас в коридор и излезе очи в очи с вратаря, но шутира над вратата.

В началото на второто полувреме изглеждаше, че Вердер започна по-настъпателно. Доброто впечатление обаче бе развалено в 61-ата минута, когато Байер организира кортраатака, Диаи центрира за Вайзер, който с глава вкара трети гол за своя тим.

Гостите можеха да вкарат и четвърто попадение две минути по-късно, когато Карим Белараби отправи силен удар по земя.

В 66-ата минута и Леон Бейли стреля опасно покрай вратата.

Хавертц пък можеше да оформи своя хеттрик в 69-ата минута, когато негов шут рикошира в съперник и мина опасно до вратата.

В 78-ата минута четвъртият гол за гостите все пак падна. Байер организира атака по учебник, Белараби пусна извеждащ пас за Демирбай, който елегантно прехвърли вратаря за 1:4.

Минута преди края Йоханес Егещайн за малко да си отбележи автогол след неособено добра намеса в защита, но Павленка с блестящо спасяване му спести този срам.

С тази победа Леверкузен вече има 50 точки и се намира на 5-ото място в класирането, само на точка от 4-ия РБ Лайпциг. Вердер пък остава на 17-ото място с 18 точки в актива си.