София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

COVID-19 провали нов мач в Калчото

Това ще доведе до служебна победа за "орлите" с 3:0

3 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Днешният двубой между Лацио и Торино, който трябваше да започне в 19:30 часа, не се изигра, след като гостите изобщо не отпътуваха за Рим. В клуба са регистрирани десетима заразени с коронавирус, заради което местните здравни власти наредиха на всички да останат под карантина. Това ще доведе до служебна победа за "орлите" с 3:0.

Отборът на Лацио и съдиите излязоха на терена и изчакаха 45 минути, както предвижда протоколът. След това реферът наду свирката за край.

Само преди няколко дни по същата причина пропадна друг мач на “биковете” - срещу Сасуоло, който трябваше да се проведе в петък. Тогава поне имаше предварително решение за отлагане на срещата заради проблемите с COVID-19. По принцип обаче всеки тим може само веднъж да се възползва от опцията да отложи среща заради такъв проблем. Това означава, че всяко следващо неявяване ще бъде санкционирано със служебно поражение.

Президентът на Торино Урбано Кайро се зарече да опита всичко, за да отмени евентуалното 0:3 на своя отбор. Регистрираните случаи на коронавирус в тима са от опасния британски щам, който се разпространява по-бързо. Това поражда дискусии дали "биковете" заслужават служебна загуба, след като оставането им вкъщи е нещо, което би трябвало да бъде насърчавано.

При същите обстоятелства по-рано през сезона съставът на Наполи не отпътува за мача си с Ювентус. Тогава първоначално беше присъдена служебна победа на шампионите с 3:0, както и отнемане на една точка от актива на неаполитанците. Последва обаче обжалване и в крайна сметка се реши, че дербито ще се състои на по-късна дата. За такова нещо сега настояват и от Торино.

Спортният директор на Лацио Игли Таре обаче категорично отказа да влезе в положение на съперника.