София 25 °C
Велико Търново 28 °C
Пловдив 27 °C
Варна 22 °C
Бургас 23 °C
Начало Новини Предавания На живо

Григор Димитров: Ще бъда капитан на България

"Браво на него! Доказа, че не е забравил, че е българин! Стискаме му палци", е един от първите коментари, които веднага се появи в социалните мрежи

Григор Димитров: Ще бъда капитан на България

"Браво на него! Доказа, че не е забравил, че е българин! Стискаме му палци", е един от първите коментари, които веднага се появи в социалните мрежи

11 месецаТенис 443 Телевизия Евроком


Григор Димитров ще играе отново за България и това ще се случи на новия турнир АТР Cup през януари в Австралия.
 
Това стана ясно от пресконференцията на тенис звездата в София, завършила преди минути. Гришо се срещна с родните медии, след като приключи изявите си за тази година с полуфинал на "Мастърс"-а в Париж.
"С нетърпение чакам да играя ATP Cup. Ще бъда играещ капитан, което ме прави много радостен и с нетърпение очаквам да започна тази подготовка. Радвам се за младите момчета, които ще дойдат с мен и за това, че ще бъдем едни от първите участници. ATP Cup е прекрасно събитие, защото дава шанс на всеки да се сблъска с топ играчите.", заяви Григор.За “Купа Дейвис” обаче най-добрият ни тенисист ще решава на по-късен етап.“Купа Дейвис” вече си губи стойността. Не съм играл на “Купа „Дейвис”, така че към момента предстоящата Олимпиада не влиза в плановете ми. Не виждам и на кого мога да помогна на “Купа Дейвис”, няма да подобря играта на никого, така че тя не ми е целта. Винаги оставям “Купа Дейвис” за по-късно решение”, добави Григор.През настоящата година Димитров трябваше да се справя с първата по-сериозна контузия в кариерата си, което доведе до срив в класирането му и достигане до №78 в ранглистата. Въпреки това обаче той успя да намери играта си в края на сезона и постепенно завърна позициите си в топ 20.
Новината за завръщането на Гришо със сигурност ще зарадва всички в България, които обичат тениса и Григор Димитров.
"Браво на него! Доказа, че не е забравил, че е българин! Стискаме му палци", е един от първите коментари,  които веднага се появи в социалните мрежи.