София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Малките “тигърчета” не спряха шампиона Нефтохимик в Пазарджик

Тимът от Пазарджик отвори нова страница в историята си, след като се раздели със скъпоплатените си звезди и ще доиграе сезона с младежи

3 месецаВолейбол 55 Симеон Кисьов

Шампионите от Нефтохимик 2010 (Бургас) постигнаха очаквано лесна победа над напълно подмладения състав на вицешампиона Хебър с 3:0 (25:20, 25:14, 25:10) в зала “Васил Левски” в Пазарджик пред 800 зрители.

Николай Димитров изведе малките “тигърчета” в този двубой и Рангел Витеков, Ивайло Петров, Иван Сарафов и съотборниците им се опитаха да затруднят гостите.

В първата част това се получи и волейболистите на Хебър играха доста прилично срещу Нефтохимик. След това класата си каза думата.

Тимът от Пазарджик отвори нова страница в историята си, след като се раздели със скъпоплатените си звезди и ще доиграе сезона с младежи. Младите играчи на Хебър дадоха отпор само в първия гейм, но в следващите два отбелязаха общо 24 точки.

Доскорошните волейболисти на Хебър Розалин Пенчев и Красимир Георгиев дебютираха със силен мач за Нефтохимик.

Домакините от Хебър успяха да се задържат близко да шампионите в първата част. Грешка на Мурад Хан и Хебър изравни при 9:9. Грешка на Розалин Пенчев в атака - 15:16. Красимир Георгиев атакува в центъра за 17:15 за шампионите. Стефан Маринов отигра отлично в атака от зона 4 за 16:17. Шампионите успяха да спечелят първата част с с 25:20.

Младите волейболисти на Хебър поведоха с 3:2 в началото на втората част. Мурад Хан атакува в аут и 6:5 за младите “тигри” от Пазарджик. Пайп на Ивайло Петров - 7:6. Шампионите изравниха при 7:7 след атака на Мурад Хан. Страхотна атака на Розалин Пенчев и 13:8 за Нефтохимик. Шампионите стигнаха до категоричен успех срещу Хебър във втората част с 25:14.

Бургазлии поведоха с 6:3 в началото на третата част. Ивайло Петров атакува по правата от зона 4 и равенство при 6:6. Шампионите дръпнаха с 6 точки при 14:8. Ас на Георги Петров - 16:8. Два поредни аса на Венелин Кадънков и Нефтохимик спечели третата част с категоричното 25:10 и мача с 3:0 гейма.

Игралият до скоро в Хебър, Розалин Пенчев бе най-резултатен за Нефтохимик с 14 точки и бе избран за MVP.

Пакистанецът Мурад Хан добави 11 точки.

За Хебър с 9 точки завърши младият Ивайло Петров.