София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

РАЙКОНЕН: УСПЕХЪТ НА ФЕРАРИ НЕ Е САМО ЗАРАДИ ЖЕГАТА В МАЛАЙЗИЯ

"ТРЯБВА ДА ГИ ПРИТИСКАМЕ С ДВАТА БОЛИДА, АКО ИСКАМЕ ДА ГИ ПОБЕДИМ"

9 годиниМоторни 2 Телевизия Евроком

Кими Райконен вярва, че силното състезателно темпо, добрата работа с гумите и победата на Себастиан Фетел в Гран при на Малайзия миналия уикенд не се дължат само на горещото време. Много от конкурентите и специалистите обясниха изненадващата победа на Скудерия с по-горещия асфалт от очакваното и с перфектната стратегия на отбора.
"Истина е, че горещото време в Малайзия може да ни е помогнало, но победата не се дължи на това. Дори и в Австралия, ако бяхме по-близо до Мерцедес, можеше да влезем в борбата за победата. Реалисти сме и добре знаем, че все още не сме толкова бързи, колкото тях при всички условия", коментира Райконен.
"Въпреки всичко няма как да се омаловажи постижението на всички в отбора, особено след като Фетел победи напълно заслужено Хамилтън и Розберг, без помощта на дъжд или кола на сигурността примерно. Продължаваме да работим, както досега, и се надявам да имам повече късмет. Трябва да притискаме Мерцедес с двата болида на Ферари, ако искаме да ги победим", завърши финландецът.