София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Реал попиля Леванте и го изпрати в Сегунда

В 83-ата минута Винисиус оформи своя хеттрик. Той нахлу в пеналта през центъра, финтира двама бранители и матира Карденас за крайното 6:0

2 годиниФутбол 1 Симеон Кисьов

Реал Мадрид разби само с 6:0 аутсайдера Леванте в среща от 36-ия кръг на испанската Ла Лига и прати съперника в Секунда Дивисион. Хората на Карло Анчелоти доминираха тотално на „Сантяго Бернабеу“ и гостите от Валенсия трябва да са доволни, че се отърваха само с толкова попадения в мрежата си.

„Кралете“ напълниха кошницата на съперника си още през първото полувреме, когато нанизаха 4 гола във вратата на Карденяс. Последователно се разписаха Ферлан Менди, Карим Бензема, Родриго и Винисиус, който реализира хеттрик, вкарвайки две попадения и след почиваката. На три пъти и гредите спасиха Леванте до почивката след изстрели на Валверде.  Лука Модрич пък блесна с 3 асистенции, което не се случвало в един мач на „кралете“ от 2015 година.

Голът на Бензема се оказа с историческа стойност. Попадението е под №323 за него с екипа на Реал и по този начин той се изкачи на втората позиция във вечната ранглиста на клуба след Кристиано Роналдо. Френският магьосник се изравни с Раул Гонзалес, който също е реализирал толкова пъти с екипа на „лос бланкос“.

Реал е на върха в класирането с 84 точки, като отборът си осигури 35-ата шампионска титла още преди няколко кръга. Леванте е последен, на дъното, с 29 пункта и два кръга преди края на първенството се очертава като сигурен изпадащ.

Още във 2-ата минута пред Бензема се откри шанс да отбележи, но Карденас спаси удара му от около 20 метра. В 13-ата минута Ферлан Менди разпечата мрежата на гостите. Той получи страхотен извеждащ пас отляво от Модрич и матира стража – 1:0.

По-малко от две минути след това Валверде нацели гредата. Реал удвои преднината си след гол на Бензема. Френският нападател се разписа в 19-ата минута с глава слез центриране на Винисиус.

Доминацията на Реал продължи, както и канонадата към вратата на Леванте. С пропуски се отличиха Винисиус, Родриго и Бензема.

В 30-ата минута Родриго вкара нов гол, но се оказа, че е бил засада и попадението му беше отменено. В 33-ата минута обаче все пак Родриго реализира отблизо да 3:0 след втора асистенция в мача на Модрич.

Валверде пък отново нямаше късмет, след като в 38-ата минута тресна за втори път гредата, макар и след намесата на вратаря. В 42-ата минута гредата спря Валверде за трети път.  Този път той уцели страничната греда.

Минута преди почивката и Винисиус се разписа. Бразилецът вкара за 4:0 след двойно подаване с Модрич.

Второто полувреме продължи в същото русло. Обстрелът от Валверде продължи, но така и не успя да отбележи, след като вратарят изби удара му от около 20 метра. В 50-ата минута Карденас спаси шут на Модрич.

Родриго профука отлична възможност да прати топката в мрежата на „жабоците“ в 56-ата минута. Бразилецът се озова зад отбраната и  опита да прехвърли технично Карденас, но не намери очертанията на вратата.

Само 120 секунди по-късно Винисиус вкара след пас на Бензема, но голът му бе отменен заради засада. Все пак логичното се случи в 68-ата минута, когато Винисиус вкара второто си попадение в двубоя. Модрич изведе Бензема сам срещу Карденас, французинът финтира стража и пусна към Винисиус, който вкара на празна врата за 5:0

В 83-ата минута Винисиус оформи своя хеттрик. Той нахлу в пеналта през центъра, финтира двама бранители и матира Карденас за крайното 6:0.