София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Сан Икер официално обяви оттеглянето си от футбола

Важен е пътят, който изминаваш, и хората, които те придружават, а не мястото, до което той те води

4 годиниФутбол 5 Симеон Кисьов

Легендата на Реал Мадрид, Испания и световния футбол Икер Касийяс официално оповести, че прекратява спортната си кариера. 39-годишният митичен вратар не е участвал в официален мач от повече от година, след като в началото на месец май миналата година получи сърдечен удар по време на тренировка на Порто.

"Важен е пътят, който изминаваш, и хората, които те придружават, а не мястото, до което той те води. С работа и усилия целта идва сама. Мисля, че мога да кажа, без да се съмнявам, че това беше мечтаният път и мечтаната дестинация", написа Икер в Twitter.

Титанът от Мостолес има 725 мача за Реал Мадрид и завоювани 19 трофея, сред които три Шампионски лиги, три Междуконтринентални купи, две Суперкупи на Европа и пет трофея от Ла Лига. С екипа на Порто успя да вдигне две шампионски титли. С фланелката на Испания беше капитан на най-великото испанско поколение, покорило света през 2010 година и грабнало две европейски купи.