София 17 °C София 17°C - предимно ясно Велико Търново 14 °C Велико Търново 14°C - облачно Пловдив 19 °C Пловдив 19°C - разкъсана облачност Варна 16 °C Варна 16°C - предимно облачно Бургас 18 °C Бургас 18°C - облачно

Вижте реакциите на Макгрегър, Джон Джоунс и други за битката Усик - Фюри

Шампиони и бивши такива на UFC коментираха публично 12-рундовия двубой в Саудитска Арабия, който завърши с победа за Усик с неединодушно съдийско решение

14 дниДруги 176 Симеон Кисьов

Битката за статуса на безспорен шампион в тежка категория в бокса прикова вниманието не само не милиони фенове по света, но и на други професионални спортисти.

Шампиони и бивши такива на UFC коментираха публично 12-рундовия двубой в Саудитска Арабия, който завърши с победа за Усик с неединодушно съдийско решение. Украинецът разклати Фюри и това доведе до отброяване за нокдаун, но британецът така и не падна на земята. Доминацията на олимпийския шампион по бокс бе забелязана от зоркото око на професионалистите.

“Страхотен осми рунд за Усик! Трябваше ли да бъде спряна биткатa? Как Фюри ще се завърне за този рунд?!”, написа шампионът при най-тежките но в UFC Джон Джоунс.

“Какъв рунд!”, написа бившият шампион на UFC в две дивизии Конър Макгрегър, визирайки осмата част на сблъсъка в Рияд, когато Усик отбеляза нокдауна.

“Нокдаунът реши нещата! Нямам търпение за реванша”, написа бившият шампион на UFC в дивизия перо Алекс Волкановски.

“Трябва да започнете да уважавате повече Усик. Определено е фаворит за титлата най-добър боксьор във всички категории. Той победи честно и почтено в по-висока дивизия. Честито, братко”, написа неоспоримият шампион в полусредна категория в бокса Терънс Крауфорд.