София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Юве маха четирима, за да намали разходите

На тяхно място ще се търсят нови футболисти, които обаче ще получават заплати под 6 милиона евро

4 годиниФутбол 8 Симеон Кисьов

Ювентус смята да се раздели с четирима основни футболисти, за да намали разходите си. Торинци са решили да свият бюджета си за заплати след пандемията от коронавирус, която доста намали приходите на клуба.

Спортният директор Фабио Паратичи е взел решение, че ще търси нови отбори на Миралем Пянич, Сами Кедира, Гонсало Игуаин и Дъглас Коста. На тяхно място ще се търсят нови футболисти, които обаче ще получават заплати под 6 милиона евро. Много от настоящите играчи на "Старата госпожа" получават доста по-високи възнаграждения и затова е нужно някои от тях да си тръгнат.

Пянич е един от важните играчи на Юве, но този сезон представянето му не е на познатото ниво. Босненецът трудно се вписва в схемата на Маурицио Сари и наставникът е склонен да се раздели с него, въпреки че той има договор до 2023 година. Добрата новина е, че Юве може да прибере доста солидна сума за този футболист.

Игуаин вече даде индикации, че иска трансфер и от клуба изглежда няма да му правят спънки. Кедира и Коста пък бяха преследвани от контузии през сезона и местата им в стартовата единайсеторка сериозно изстинаха, така че раздялата с тях няма да се усети толкова силно.