четвъртък, 19.09.24
18.8 C
София
25 C
Пловдив
19.1 C
Варна
Search Suggestions

      ЕЛЕКТРОННИТЕ УЧЕБНИЦИ НАВЛИЗАТ

       

      На учениците ще им бъде по-интересно да работят с електронни учебници, показа наше проучване. Въпросът обаче е ще „убият“ ли по този начин технологиите любовта на децата към книгата.
      За пълно въвеждане на електронни учебници призова и столичният кмет Йорданка Фандъкова, която настоява за спешна реформа в образованието. Според нея, проектозаконът трябва да бъде готов и да влезе в парламента още преди Коледа.
      Това е Бистра Щиркова. Тя е преподавател по математика и ще ни покаже, как работи системата:
      В 51-во СОУ електронните учебници са въведени пред 3-4 години, като засега само преподавателите работят с електронна книга.
      Все повече училища въвеждат компютърната книга в учебния процес. Преди няколко месеца се проведе мащабна национална кампания, чиято цел беше на всеки български учител от 1 до 7 клас да бъде доставен електронен учебник по предмета, който преподава. По време на кампанията над 2 500 училища в страната получиха електронни носители. Електронните учебници безспорно всe още са иновация за България, докато на Запад те вече отдавна са нещо установено. И все пак не може да не се запитаме дали по този начин технологиите няма да изместят най-ценното богатство – книгата.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ